ING voorziet dalende omzet mode- en schoenhandel

Het ING Economisch Bureau heeft de omzetverwachtingen voor de detailhandel naar beneden bijgesteld. De mode- en de schoenenhandel krijgen, volgens de ING, te maken met een fors dalende omzet in zowel 2009 als 2010. De eerdere voorspellingen van de analisten van het ING wezen al op een dalende omzet voor de kledingbranche in 2009. Door, zoals het ING zegt 'de verslechterde macro-economische omstandigheden', zijn die voorspellingen nu verder naar beneden bijgesteld.

Voor de kledingdetailhandel wordt voor 2009 een omzetdaling van drie procent voorspeld. In 2010 wacht volgens het ING een nieuwe daling met drie procent. De schoenenhandel krijgt het nog zwaarder: een daling van drie procent in 2009 en vier procent in 2010.

Daarmee liggen beide branches ongeveer rond het gemiddelde van de non-food detailhandel. Voor de foodhandel (vooral supermarkten) wordt wel een klein plusje verwacht. De elektronicahandel krijgt het het zwaarst, met voorspellingen van -vijf procent voor 2009 en -zeven procent in 2010.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!