HEMA-topman naar C1000

Supermarktconcern Schuitema heeft Joost Sliepenbeek aangesteld als de nieuwe financieel directeur. De voormalige financiële topman van HEMA en Albert Heijn wordt de rechterhand van beoogd bestuursvoorzitter Tom Heidman, zo meldde de Telegraaf donderdag op basis van ‘goed geïnformeerde bronnen’.

Heidman en Sliepenbeek zaten eerder samen in de directie van Albert Heijn. Sliepenbeek was financieel directeur bij AH van 1999 tot 2003. Heidman was van 1997 tot 2002 directeur winkelbedrijf en later commercieel directeur.

Schuitema wordt door de overgang gedomineerd door bestuurders met een Albert Heijn-verleden. Behalve Heidman en Sliepenbeek hebben ook marketingdirecteur Bas Verheijen en topmarketeer Matthijs Moeken een verleden in Zaandam. "Sommige C1000-franchisenemers vinden dat het nu wel iets te blauw wordt bij Schuitema", zegt een ondernemer in De Telegraaf.

Hans van Well, voorzitter van het C1000-ondernemersbestuur, noemt Heidman en Sliepenbeek ‘capabele mensen’. Ook positief is dat beide topmannen de afgelopen twee jaar voor respectievelijk Logo International en HEMA werkten, en dus niet rechtstreeks van Albert Heijn afkomstig zijn, aldus Van Well in de Telegraaf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!