‘Crisis is op z’n retour’

Optimistische economen weten het zeker: de recessie is op z’n retour. De eerste tekenen van herstel dienen zich aan en vanaf volgend jaar zal de economie weer groeien, zeggen economen en beleidsmakers in het Algemeen Dagblad.

Aan het hoofd van de optimisten staat Ben Bernanke, de baas van de centrale bank van de Verenigde Staten. Maar ook in Nederland klinken optimistische geluiden. Zo ziet Jos Versteeg, hoofdeconoom bij researchinstituut Iris, lichtpuntjes. “In de VS was angst dat de banken genationaliseerd zouden worden. Dan zijn niet alleen de aandeelhouders maar ook de obligatiehouders hun geld kwijt. Dat gevaar is nu geweken. Bovendien zie je dat de banken al weer winst maken in de eerste twee maanden van dit jaar.”

Ook ziet Versteeg positieve ontwikkelingen in de Amerikaanse detailhandel. “Daar zie je dat de detailhandelsverkopen al twee maanden hoger zijn dan de maand ervoor. Dat is een teken dat de bodem is bereikt. Ook in Nederland houdt de consumptie van de particulieren stand en de renteverlagingen van de centrale bank werpen vruchten af.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!