HEMA kijkt terug op goed 2008

Warenhuisketen HEMA kan met tevredenheid terugkijken op het afgelopen jaar. Zo zag het concern de omzet met vier procent toenemen tot 1,1 miljard euro en opende het bedrijf in totaal 53 winkels. In Nederland openden 44 filialen, zes vestigingen openden hun deuren in België, twee in Luxemburg en ook werd de eerste winkel in Frankrijk geopend.

Directievoorzitter Ronald van Zetten is vooral blij met de gang van zaken in de tweede helft van 2008. “Ondanks de recessie is onze omzet meer gegroeid dan in het eerste half jaar en is ons marktaandeel in vrijwel alle categorieën toegenomen.”

Komend jaar ziet Van Zetten als ‘lastig’. “We merken dat de consument door de recessie meer dan ooit kritisch en veeleisend is en we hebben te maken met harde concurrentie. HEMA heeft een uitstekende uitgangspositie om ook in deze markt succesvol te zijn. Wij willen juist in deze tijd de klant de echte HEMA kwaliteit bieden voor dezelfde lage prijs. Daarom zullen we harder dan ooit werken om die belofte waar te maken.”

Maar 2009 blijft volgens Van Zetten in het teken staan van expansie. “Doelstelling is om in 2009, net als in 2007 en 2008, tenminste vijftig winkels te openen, waarvan ook weer een significant aantal buiten Nederland.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!