Kroymans: ‘Ik heb er alles aan gedaan’

Het komt allemaal goed, dacht Frits Kroymans een week terug. De naamgever en enig aandeelhouder van de grootste autodealer van ons land, Kroymans Corporation dacht dat het tij nog zou keren. Dat zegt hij in een interview met vakmagazine Automotive.nl.

“Ik dacht zeker nog dat we het zouden gaan redden. Daar ben ik tot het laatste moment zeker van geweest. Ik heb dit jaar miljoenen aan privévermogen in het bedrijf gestoken omdat ik overtuigd was dat het goed zou komen”, zegt Kroymans.

Door zeer verslechterde marktvooruitzichten gingen buitenlandse banken eisen stellen, waar Kroymans niet aan kon voldoen. “Daarop trokken zij zich terug. Daarna bleek het gat niet meer te dichten en haakten de Nederlandse banken ook af. We hadden toen geen andere keuze dan surseance aan te vragen.”

Eerder dit jaar kwam Kroymans tot afspraken met de banken over een herstructurering en herfinanciering van het bedrijf. Maar in februari liep de omzet vervolgens met zo'n zestig procent terug. Daarnaast trokken de Ssangyong- en General Motors-import de laatste liquide middelen uit het bedrijf. Zo staan er door heel Europa zowel bij Kroymans als bij haar dealers meer dan drieduizend onverkochte Cadillacs. Goed voor een boekwaarde van bijna honderd miljoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!