Referendum over Tilburgse megamall

Tilburg stemt in een referendum op 4 juni over de veelbesproken megamall, die in het noorden van de stad moet verrijzen. Dat is de uitkomst van het debat maandag, dat werd gevoerd door een verdeeld Tilburgs college. Ondanks een aantal risico's zou de ontwikkeling van het enorme winkelcentrum haalbaar zijn, luidde de eindconclusie.

Daarmee is definitief geworden dat de Tilburgers op 4 juni in een referendum kunnen stemmen over de zogenoemde mall die projectontwikkelaar OVG wil bouwen. Het winkelcentrum naar Amerikaans voorbeeld krijgt een oppervlakte van tien hectare (ruim vijftien voetbalvelden) en de locatie is definitief bepaald in een natuurgebied aan de zogenoemde Stadsentree Noord, aan de weg tussen Tilburg en Waalwijk. Bereikbaarheid was een belangrijk argument voor die locatie.

Tilburg betaalt maximaal 23,6 miljoen euro voor infrastructurele maatregelen. OVG draagt zelf minstens vijftien miljoen euro bij en draait de eerste tijd op voor eventuele tekorten bij openbaar vervoer.

De mall vormt een risico voor winkeliers in de binnenstad en winkelcentra. Die partijen verzetten zich al tijden hevig tegen het plan. Ook in het college is de verdeeldheid groot, bleek maandag. De wethouders van SP en GroenLinks zijn tegen, evenals hun fracties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!