Bol.com in Nederlandse handen

Bol, de grootste internetwinkel van Nederland, wordt overgenomen door Cyrte Investments, waarin Delta Lloyd een meerderheidsbelang heeft. Dat hebben Cyrte Investments en Bol.com vrijdag bekendgemaakt. Sinds 2003 was Bol.com eigendom van de Duitse uitgevers Holtzbrinck en Weltbild. De partijen willen niet zeggen hoeveel Cyrte voor Bol.com heeft betaald.

Onder de vleugels van Holtzbrinck en Weltbild is is Bol.com de afgelopen zes jaar krachtig gegroeid. Inmiddels bestellen ruim twee miljoen Nederlanders minimaal één keer per jaar een boek, cd, dvd, computerspel of consumentenelektronica bij Bol.com. De onderneming uit Nieuwegein telt 230 werknemers. 

Bol.com zegt de nieuwe aandeelhouder met open armen te ontvangen. " Cyrte Investments is een gedegen Nederlandse investeerder, gespecialiseerd in de media- en entertainmentsector", aldus algemeen directeur Daniel Ropers. "Wij zien in hen een betrouwbare en ervaren partner die ons gaat ondersteunen bij de toekomstige ontwikkelingen, onze groeiplannen, en niet te vergeten de ambitie om de beste winkel op het gebied van boeken, entertainment en elektronica van Nederland te zijn, én te blijven.”

In 2008 zag Bol.com de omzet met 31 procent stijgen tot 224 miljoen euro. Ondanks de recessie is het internetconcern ook in de eerste twee maanden van 2009 zeker niet minder gegroeid dan in het begin van vorig jaar, zo gaf Ropers vorige maand aan in een vraaggesprek met De Telegraaf. Daarom wil Bol.com dit jaar enkele tientallen nieuwe personeelsleden aannemen.

Eerder deze maand lekte via de Duitse media al uit dat Bol.com te koop stond. Het nieuws was toen dat Welbild van zijn belang in het Nederlandse bedrijf afwilde. De andere aandeelhouder Holtzbrinck twijfelde toen nog.

Investeringsmaatschappij Cyrte doet doorgaans investeringen van 50 miljoen tot 500 miljoen euro en richt zich specifiekop de media- en telecomsector. Zo heeft het al belangen in uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) en Endemol. Een deel van het vermogen van John de Mol wordt door Cyrte beheerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!