Chocoladeletter-debacle kost Bijenkorf 170 duizend euro

De terugroepactie van chocoladeletters van Bijenkorf eind vorig jaar heeft het warenhuis 170 duizend euro gekost. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor.

Fabrikant Van Rijswijk Food & Packaging en verpakkingsbedrijf LuxaPack ruziën over de vraag wie voor de schade moet opdraaien. Beiden stonden afgelopen week in een kort geding tegenover elkaar.

Bijenkorf haalde de chocoladeletters terug toen bleek dat er een vreemde geur en smaak aan de lekkernij zat. Uit onderzoek van TNO bleek dat het inlegvel van het doosje chemische stoffen bevatte die dit veroorzaakten.

Bijenkorf stelde leverancier Van Rijswijk direct aansprakelijk voor de geleden schade. Dit bedrijf deed direct hetzelfde bij de leverancier van de verpakking, LuxaPack. Deze schoof de verantwoordelijkheid weer door naar de Chinese maker van het verpakkingsmateriaal.

In kort geding eiste Van Rijswijk dat LuxaPack met 110 duizend euro over de brug zou komen. Bijenkorf weigert namelijk iedere rekening van het bedrijf te betalen tot de schade vergoed is. Intussen zou een rekening van zeventig- tot tachtigduizend euro open staan.

Bij de zitting gingen Van Rijswijk en LuxaPack nog eens om de tafel zitten en bereikten een compromis. Daarbij betaalt het verpakkingsbedrijf veertigduizend euro aan de fabrikant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!