Tuincentra blijven zitten met hout zonder keurmerk

Tuincentra en grote leveranciers van tuinhout zitten met grote voorraden niet-gecertificeerd hout. De consument gaat alleen nog voor hout mét keurmerk, aldus het Algemeen Dagblad maandag.

“Het is niet gemakkelijk om die voorraden kwijt te raken”, zegt José van der Klauw van Tuinbranche Nederland. De organisatie publiceerde onlangs een onderzoek naar de inkoop en verkoop van hout. Daaruit blijkt dat vrijwel alle leden toewerken naar de verkoop van honderd procent gecertificeerd hout. Op dit moment wordt door tuincentra voor tachtig tot honderd procent ‘goed’ hout ingekocht.

Volgens Milieu Centraal is hout zonder FSC-keurmerk of het Keurhout-Duurzaam keurmerk niet per se ‘fout’. “Hout zonder keurmerk kan verantwoord geproduceerd zijn, maar alleen een goed keurmerk geeft daarover zekerheid.”

Overigens worden er steeds minder houten tuinmeubelen verkocht. Volgens André van Schilt van GroenRijk verdringen nieuwe materialen zoals Wicker het hout. “Het aandeel van houten tuinmeubilair schat ik op minder dan tien procent.”

Reacties 1


Piet Franssen 5 sep, 06:13

Hoorde laatst ook op het nieuws dat ze kwekers gaan aanspreken en boycotten die middelen gebruiken die niet meer toegelaten zijn.
Goede zaak, maar nederlandse kwekers worden in principe allemaal gecontroleerd, dat systeem zou afdoende moeten zijn.
Wat ik me wel direct afvroeg is of ze ook alle andere artikelen in de Tuincentra's bijv. al die goedkope chinese troep die onder erbarmelijke omstandigheden en geen milieukeurmerk doen die ze massaal importeren omdat Nederlandse spullen natuurlijk duurder zijn, Gek he hoe zou dat komen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!