Macintosh durft geen prognose te geven

Macintosh Retail heeft flink last van de economische recessie. Het bedrijf achter winkelketens als Dolcis, Kwantum, Halfords en BelCompany spreekt van een moeilijke markt en onthoudt zich daarom van het geven van een omzetprognose voor de eerste helft van 2009, aldus businesswebsite Z24.

Macintosh liet dinsdag wel weten dat de omzet tot en met 27 april zich in lijn met de omzet in dezelfde periode vorig jaar heeft ontwikkeld. Wel ‘was het omzetbeeld wisselend per sector en per winkelformule’. Het is de eerste keer dat de detailhandelaar een kwartaalbericht publiceert. Vergelijkbare resultaten over 2008 zijn niet gegeven. Ook de exacte behaalde omzet van dit jaar maakte Macintosh niet bekend.

Er is volgens het bedrijf onvoldoende zicht op de economische ontwikkelingen en de invloed daarvan op het vertrouwen en de bestedingen van consumenten. Tot nu toe zijn er geen bijzondere gebeurtenissen geweest die de financiële positie van Macintosh hebben beïnvloed. Ook hebben zich geen bijzondere transacties voorgedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!