Verkopers hopen op ruim 100 euro

De verkopers op de vrijmarkt tijdens Koninginnedag verwachten dat ze gemiddeld 104 euro zullen verdienen. Een kwart van de Nederlanders denkt spullen te gaan verkopen en bij elkaar schatten ze dat de opbrengsten driehonderd miljoen euro zullen zijn. Dat is veel meer dan vorig jaar, toen de opbrengst op bijna 240 miljoen euro werd geschat, zo blijkt uit het jaarlijkse vrijmarktonderzoek van ING.

“Wij zijn in de gelukkige positie dat we in het centrum van Utrecht wonen”, vertelt Stefan Boskamp. Hij maakt er elk jaar een feestje van met zijn gezin én vrienden. Ze verkopen vanavond kinderkleding, een serviesje en nog allerlei spul van zolder. Ook kunnen kinderen badeendjes in een bak water vangen. “We stoppen het geld wel in een kistje, maar we tellen het niet. Daar gaat het ons niet om.”

Voor de anderen: wees niet te optimistisch, waarschuwt ING-econoom Marten van Garderen. “Door de economische tegenwind houden veel mensen de hand op de knip.” Dat blijkt ook uit de ING-enquête. Kopers verwachten zo’n 21 euro uit te geven. Iets minder dan vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!