Tafel lost parkeerprobleem op

Het parkeerprobleem in volgebouwde binnensteden kan aanzienlijk worden verminderd met de zogenaamde parkeertafel. Met deze Nederlandse vinding kan binnen een paar dagen betaalbaar een groot aantal nieuwe parkeerplaatsen worden gecreëerd, terwijl er niet meer vierkante meter ruimte nodig is. Het aantal parkeerplekken zou op deze manier zelfs in korte tijd kunnen worden verdubbeld.

Ingenieursbureau Tauw ontwikkelde met een aantal partners het unieke concept. De tafel zou op een eenvoudige manier als extra etage bovenop bestaande parkeerplekken kunnen worden geplaatst. "Dankzij lichte bouwmaterialen en de modulaire opbouw is een eenvoudige fundering voldoende, die met een mobiele grondboor is aan te leggen. En de kosten wegen ruimschoots op tegen de baten", vertelt projectleider Hans Bregman van Tauw. Inmiddels is Tauw met enkele gemeenten, zoals Rotterdam en Zoetermeer en de nationale luchthaven Schiphol, in gesprek om dergelijke parkeerdekken te realiseren.

Omdat de modules in twee richtingen schakelbaar zijn, zijn er veel verschillende combinaties mogelijk. De P2 Deck, zoals de parkeertafel wordt genoemd, toont volgens Bregman beter in de stad dan grote betonnen parkeergarages."Ook zijn wij, als wij meer dan honderd plaatsen leveren, gemiddeld de helft goedkoper dan een garage, waar de prijzen tussen de 25.000 en 40.000 euro schommelen."

"Bij de P2 Deck kunnen diverse accessoires worden aangeschaft: verlichting, zonnecollectoren, verticale tuinen als afscheiding, de hellingbaan enzovoort. De zonnepanelen en accu's voorzien in de benodigde stroomvoorziening voor onder andere de verlichting en de sprenkelinstallatie. Hiermee ontstaat een energiezuinige parkeervoorziening", aldus de projectleider.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!