Boudisque maakt doorstart

Een doorstart van het vorige maand failliet verklaarde Boudisque leek niet mogelijk, maar nu is het toch gelukt. Utrechts enige in klassieke muziek gespecialiseerde cd-winkel is, na een kleine maand gesloten te zijn geweest, weer open. De winkel maakt een herstart onder een nieuwe eigenaar: oud-medewerker Chris van Voorthuizen.

Meer dan twintig jaar was Van Voorthuizen werkzaam bij de cd-winkel, waarvan de laatste vijftien jaar als inkoper. “De oude eigenaar had er de middelen niet voor, ik wel. Direct na het faillissement gaf ik aan dat ik een doorstart wil maken. Er komt veel bij kijken, maar het is gelukt. Het is nu wachten tot de boel gaat draaien”, aldus de nieuwe eigenaar.

Een jaar geleden sloot Boudisque zijn vestiging in Amsterdam, waarop vorige maand die in Utrecht en Nijmegen volgden. De oorzaak is bekend: de dalende omzet kon niet opboksen tegen de hoge huurprijs. “De realiteit van de dag is dat de koopbereidheid van klanten de laatste jaren flink is teruggelopen. Het verstrekken van informatie en het tippen van muziek is altijd een levensader voor onze winkel geweest. Internet heeft die functie langzaam maar zeker overgenomen”, vertelde oud-eigenaar Richard van der Veen eerder.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen de komende weken nog terecht in het oude pand in de Drieharingstraat. Half juni zal de winkel naar een kleiner pand in Vredenburg verhuizen, waar in de kelder ruimte is voor klassieke cd’s. Op de begane grond komen pop en dvd’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!