Blokker maakt minder winst

Blokker heeft in het afgelopen boekjaar dertien procent minder winst geboekt. Het bedrijf, bekend van de gelijknamige keten, Bart Smit en Leen Bakker, behaalde een nettowinst van 156 miljoen euro tegen een recordwinst van 179 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg nog wel, met 2,5 procent tot bijna 2,8 miljard euro.

Blokker sloot zijn boekjaar op 24 januari af. De onderneming liet vrijdag weten dat nagenoeg al haar winkelketens ondanks terughoudende bestedingen van consumenten een goede winstgevendheid hebben weten te behouden. Het concern had in de tweede helft van het boekjaar last van een duurdere dollar, waardoor importproducten duurder werden. De personeelskosten stegen door een groei van het aantal eigen winkels.

Door de onzekere economische situatie wordt het nieuwe boekjaar ‘geen gemakkelijk jaar’, aldus Blokker. Consumenten zijn vooral terughoudend geworden met uitgaven aan speelgoed, zo ziet het concern. Omdat de resultaten sterk afhankelijk zijn van het tweede halfjaar spreekt het bedrijf geen verwachtingen uit. Het Blokker-concern kan wel uitbreiden door de naar eigen zeggen ‘sterke financiële positie’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!