Nederlander betaalt teveel voor vakantie

Wie een reis boekt bij een reisbureau, betaalt daarvoor vaak honderden euro’s teveel. Het verschil kan oplopen tot wel 800 euro. Dit blijkt uit een pilotstudy van de onafhankelijke reisvergelijkingsite Olezo.nl naar 12 vliegvakanties bij 18 aanbieders, zo berichtte de Telegraaf maandag. Het onderzoek toont ook aan dat online touroperators goedkoper zijn dan touroperators die hun reizen via reisbureaus aanbieden.

Uit een vergelijking tussen de touroperators bij vier verschillende reizen blijkt het prijsverschil bij twee van de vier vakanties op te lopen tot meer dan twaalf procent, wat bij een reis naar de populaire bestemming Turkije een besparing van 539 euro betekent. Bij een reis naar Curaçao is de goedkoopste aanbieder negentien procent voordeliger, waardoor de consument zelfs meer dan 800 euro kan besparen.

Marc van Deursen, directeur van Olezo.nl: “Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat de prijsverschillen tussen internet en traditionele reisbureau aanbieders groot zijn. Ook de zogenaamde prijschecks waar sommige partijen mee adverteren zijn misleidend. In deze prijscheck worden de online aanbieders niet meegenomen en die zijn juist 9 van de 10 keer het voordeligst.”

In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen online touroperators, die hun reizen uitsluitend online aanbieden, en touroperators die hun reizen ook via reisbureaus aanbieden. Van alle onderzochte aanbieders blijken Arke, Bex.nl, Jiba en Sunweb het voordeligst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!