Free Record Shop: oude gsm als betaalmiddel

Entertainmentketen Free Record Shop accepteert vanaf vandaag ook mobieltjes als betaalmiddel in al haar 180 winkels in Nederland. Sinds vorige maand was het ook al mogelijk oude dvd’s in te ruilen voor nieuwe producten.

Klanten krijgen afhankelijk van het type telefoon dat ze inleveren een tegoed dat ze in de winkels van Free Record Shop kunnen besteden. De keten verkoopt de toestellen vervolgens door aan een bedrijf dat oude telefoons oplapt en verscheept naar armere landen.

Retailers moeten creatief blijven zoeken naar omzetmogelijkheden, zeker in periodes dat klanten minder geld willen uitgeven, verklaart ceo Hans Breukhoven de actie. “Door nu ook oude mobieltjes als betaalmiddel te accepteren, bieden wij onze klanten nog meer mogelijkheden om spullen, die thuis toch maar in een la liggen te verstoffen bij ons te verzilveren voor nieuwe producten.”

In Rusland is de ruilhandel inmiddels al goed voor twee procent van de Russische economie, aldus de formule in een persbericht. ‘Ook in Nederland groeit deze vorm van handel erg sterk via sites als Markplaats en Ebay.' Free Record Shop is naar eigen zeggen de eerste fysieke winkelketen die deze ruilhandel ook in haar winkels toepast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!