‘Netbooks kannibaliseren laptopverkoop’

De netbook, de kleine variant van de laptop, snoept flink wat omzet af van zijn grote broer. Volgens Europees salesmanager Christian Morales van Intel ligt de kannibalisatie van laptops door netbooks nu op zo’n twintig procent. Intel doet deze uitspraak op basis van de verkopen van haar Atom- en Celeron-processoren. De Atom is de chip die wordt gebruikt in een groot aantal netbooks, waaronder Asus' Eee-computers en Acer's Aspire One.

De Celeron daarentegen is de processor die Intel voor goedkope 'normale' laptops maakt. Het bedrijf heeft een duidelijke schifting gezien tussen de verkopen van beide chips. Overigens is deze schifting voordelig voor Intel, omdat de verkoop van Atom-processoren winstgevender is dan die van Celerons.

Volgens de Intel-topman maken netbooks nu zestien procent uit van de totale verkoop van mobiele computers. In West-Europa ligt dat aandeel iets hoger, met Groot-Brittannië en Italië als uitschieters met 25 procent aandeel voor netbooks in de verkoop van mobiele pc's. Dit wordt aangewakkerd door de verschuiving naar meer mobiel internetgebruik. Dat gebeurt dan ook op compactere of onderweg makkelijk bruikbare apparaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!