Franse supermarkten doelwit boeren

Protesterende Franse boeren gaan hun aandacht verleggen van zuivelbedrijven naar supermarkten. De agrariërs kondigden woensdag een 48 uur durende blokkade van zo veel mogelijk distributiecentra aan, aldus het Agrarisch Dagblad.

De boerenkoepel FNSEA wil daarmee protesteren tegen de in hun ogen buitensporige marges bij de grote winkelbedrijven. Boze boeren zijn zondag al begonnen met blokkades in het westen van het land. Maar dat moet zich de komende dagen over het hele land verspreiden, vindt de FNSEA.

"De afspraken over de melkprijs zijn niet goed gevallen in het veld. Maar dit gaat verder dan de melk want veel andere producten ondervinden ook grote moeilijkheden", zegt voorzitter Jean-Michel Lemétayer, die daarbij met name doelt op de varkenssector.

De woede van de boeren richt zich vooral op de vorige jaar in werking getreden wet op de modernisering van de economie. Die verlegde het bepalen van de prijzen grotendeels van de leveranciers naar de supermarkten. Winkeliers mogen sindsdien onder de inkoopprijs verkopen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!