De voedselveiligheid bij slagers voldoet aan de eisen. Dat meldt het vakblad Slagerswereld, dat zich baseert op cijfers over 2007. Ruim 88 procentvan de slagers voldeed in dat jaar aan de voedselveiligheidsnormen. Ook de temperatuur bij de bereiding van producten is bij bijna 94 procent van de slagers in orde. Cijfers over 2008 zijn nog niet bekend.
Het voorkomen van kruisbesmetting valt bij slagers overigens in negatief opzicht op. Waar in 2006 94,4 procent van de gecontroleerde slagers de besmetting wist te voorkomen, was dit in 2007 gedaald tot 91,9 procent
'Vooral bij de bewerkte producten als maaltijden, waar verhitting een rol speelt, gaat wel eens wat mis. Dat kan wanneer een oude grondstof gemixt wordt met een verse, omdat een medewerker het proces niet beheerst of een fout maakt', verklaart de VWA.
Voedselveiligheid bij slager in orde
Gepubliceerd op 19 juni 2009 om 00:00
Reacties 0