Zieke werknemer Dynabyte mag klussen

Computerketen Dynabyte mag een ‘zieke’ werknemer die betrapt werd op klussen in zijn nieuwe woning niet ontslaan. Hoe een werknemer zijn tijd gedurende ziekte besteedt, gaat de werkgever niet aan, aldus het gerechtshof in Leeuwarden. Dat meldde het Algemeen Dagblad vrijdag.

De medewerker kreeg een controleur van de Arbodienst op bezoek, die de man ondanks zijn ziekte niet thuis aantrof. Het tienjarige stiefzoontje vertelde daarop dat zijn vader waarschijnlijk aan het klussen was in z'n nieuwe huis. Daarop ontsloeg Dynabyte het personeelslid op staande voet, maar werd daarop teruggefloten door de rechter.

Arbeidsrechtadvocaat en deskundige voor het Algemeen Dagblad Mariska Aantjes spreekt van een 'merkwaardige uitspraak' van het Hof. “Het is opmerkelijk dat je tijdens ziekte doodleuk kunt gaan klussen." Toch kan dat niet onbeperkt, denkt Aantjes. “Stel dat de man ondanks zijn ziekmeldingen meerdere dagen in zijn huis aan de slag ging, dan is dat mogelijk wél voldoende reden voor ontslag.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!