Nijmeegse detailhandel tevreden over vierdaagse

Nijmeegse ondernemers zijn te spreken over het verloop van de afgelopen Vierdaagsefeesten. Zowel de detailhandel als de horeca stelt goede omzetten te hebben gedraaid, meldt De Gelderlander.

Wim Smids, voorzitter van de Vereniging Binnenstad Ondernemers, stelt tevreden winkeliers gesproken te hebben. "Je moet niet vergeten dat de derde week van juli normaal gesproken een dooie week is voor de detailhandel. Veel mensen zijn met vakantie, er wordt weinig verdiend. Maar zo'n vierdaagseweek breng extra geld in het laatje."

Smids denkt dat er een slordige vier à zes miljoen euro extra is omgezet. " Vooral de toerismegerelateerde winkeliers hebben het goed gedaan", zegt hij. "Al valt de omzet natuurlijk in het niet bij de horeca, want daar praat je over een meeromzet van 25 miljoen euro."

"Het mag dan wel behoorlijk geregend hebben, dat is voor een horecazaak niet per se slecht", zegt voorzitter Marijke Bouwmeister van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Nijmegen.

David Brons van de Matrixx, exploitant van evenemententerrein het Hunnerpark, zegt eveneens dat het slechte weer niet van beslissende invloed is geweest op de omzet. "Zondag, dinsdag en woensdag waren slecht maar we hebben toch quitte gedraaid in vergelijking met vorig jaar."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!