‘Alle winkels in Amsterdam op zondag open’

Amsterdamse winkels zouden op zondag standaard open mogen zijn. Dat stellen winkelketens V&D, HEMA, Mediamarkt en een filiaal van C1000 in het Amsterdamse stadsdeel Noord, aldus De Pers.

De retailers hebben hierover een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Momenteel mogen slechts in sommige delen van de stad winkels op zondag open.

De briefschrijvers menen dat koopzondagen voor hun bedrijven 'van grote betekenis' zijn. “Omzet op zondagen verschuift bij afschaffen van koopzondagen niet naar andere dagen”, stelt een woordvoerder van HEMA. Ook zouden kooppzondagen goed zijn voor de werkgelegenheid. Doordat winkels nu op sommige plekken in de stad wel en op andere plekken niet op zondag de deuren mogen openen, zou bovendien sprake zijn van oneerlijke concurrentie.

De ‘zondagkwestie’ is al langer onderwerp van geruzie in Amsterdam. Zo probeert het stadsdeel Noord al langer te regelen dat zaken op die dag de deuren mogen openen. Een groep kleine ondernemers heeft dat tot nu toe echter steeds weten te verhinderen door naar de rechter te stappen.

De rechtbank besloot meerdere keren dat winkels 's zondags dicht moeten blijven. Sommige winkels in Noord trekken zich daar echter niets van aan. Onder meer het filiaal van C1000 gaat toch gewoon open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!