Super loost jong personeel snel

De supermarktbranche geeft veel minder uit aan personeel dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van EFMI Business School en retailconsultant Erik Hemmes, zo meldde de Gelderlander maandag.

Winkeliers hebben hun grootste kostenpost met een vijfde tot een kwart teruggebracht. Vooral jongeren zijn al langer de dupe: na drie jaar zijn ze te duur en vliegen ze de laan uit. Bovendien snijdt meer dan de helft van de zelfstandige supermarktondernemers de komende tijd nog verder in de personeelskosten, vanwege de recessie, zo blijkt uit een recente enquête van ING.

Winkelpersoneel dat informatie kan geven over artikelen wordt steeds schaarser. Door het schrappen van specialistische functies werken er steeds minder ervaren krachten en zijn alleen jonge vakkenvullers aanspreekbaar.

De vakbonden ageren momenteel tegen Albert Heijn. De supermarktketen verlengt steeds minder contracten van negentienjarigen, omdat ze duurder zijn dan zestienjarigen. Caissières en verkopers zouden worden vervangen door mensen met een lager salaris.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!