El HEMA betaalt leverancier niet

De El HEMA-winkels hebben al maanden rekeningen openstaan bij zijn leverancier TheBrandHotel. De schuld van El HEMA, door de overheid ingezet om de interculturele dialoog te bevorderen, is inmiddels opgelopen tot anderhalve ton, meldt De Financiële Telegraaf. Van een dialoog om van die schuld af te komen, lijkt al maanden geen sprake.

TheBrandHotel is inmiddels een juridische procedure gestart tegen Kosmopolis, de inmiddels failliete stichting die de winkels exploiteerde. In Rotterdam en Den Haag werden het afgelopen jaar twee winkels van El HEMA geopend. Het idee om El HEMA-winkels te openen werd geboren na de succesvolle tentoonstelling van Mediamatic in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Stichting Kosmopolis werd in het leven geroepen door de regering om de interculturele dialoog te bevorderen en adopteerde de tentoonstelling. De winkels verkopen artikelen met een Arabisch tintje, zoals Oase Woestijnwater en bordjes met Hollandse spreuken die vertaald zijn in het Arabisch. Het afgelopen jaar werden circa tachtig nieuwe producten gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!