Postkantoren sluiten in rap tempo

De Nederlandse postkantoren sluiten in rap tempo. Inmiddels hebben 75 van de 250 postkantoren (30 procent) de deuren gesloten, liet een woordvoerder dinsdag weten, zo meldt AD.nl.

Eind februari zijn ING en TNT Post, de eigenaren van de postkantoren, begonnen met het sluiten van de 250 vestigingen. “We zitten op schema”, aldus de woordvoerder. Eind 2012 moeten alle postkantoren de deuren hebben gesloten. Ook de opening van postagentschappen in supermarkten, boekenwinkels en tabakszaken ligt op schema. Daarvan zijn er inmiddels ruim 150. "Twee keer zoveel als het aantal kantoren dat nu dicht is", zegt de woordvoerder.

Wanneer een postkantoor de deuren sluit, openen in de buurt twee of drie punten waar klanten voortaan terechtkunnen voor alle zaken die voorheen op het postkantoor konden worden geregeld. "Alleen voor geldzaken moeten klanten naar het ING-kantoor." TNT en ING maakten in maart vorig jaar bekend alle 250 postkantoren te sluiten. In de afgelopen jaren was het aantal postkantoren al teruggebracht van ruim tweeduizend tot 250.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!