Belwinkels houden omzet Macintosh op peil

Detailhandelconcern Macintosh heeft het eerste half jaar de omzet zien slinken. De omzet kwam uit op 536,6 miljoen euro, tegenover 544 miljoen euro dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden op inkomsten van 547 miljoen euro.

De maand mei liet volgens het bedrijf een flinke terugval zien nadat de omzet in de eerste vier maanden zich in lijn met vorig jaar had ontwikkeld. Bovendien werden de inkomsten gedrukt door de zwakkere Britse pond sterling.

De divisie Living, waar onder meer de winkels van Kwantum onder vallen, zag de omzet met 3,8 procent dalen. Ook de mode-divisie met winkels als Scapino en Dolcis zag de inkomsten teruglopen (met 5,4 procent).

De Automotive & Telecom-divisie met ketens als Halfords en BelCompany wist juist 10,4 procent meer omzet te behalen door de opening van budgetbelwinkels.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 12,2 miljoen euro, 4,5 miljoen euro minder dan een jaar eerder. Marktvorsers gingen uit van 15,2 miljoen euro. Met name de divisie Living zag het bedrijfsresultaat flink dalen. Acties bij de wat duurdere schoenenketens Dolcis en Manfield deden positieve resultaten bij Scapino teniet.

Onder de streep hield Macintosh 8,1 miljoen euro over. Dat is 2,9 miljoen euro hoger dan vorig jaar, dankzij de verkoop van BelCompany België. Zonder dit effect kwam de nettowinst uit aan te houden activiteiten op 6,1 miljoen euro tegen 7,3 miljoen euro een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!