Esprit noteert minder omzet en winst

Modebedrijf Esprit heeft in het afgelopen boekjaar, dat liep tot 30 juni, zeven procent omzet ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. De omzet kwam uit op 34,5 miljard Hong Kong dollar (zo’n 3 miljard euro).

De omzetdaling van esprit is vooral te wijten aan de negatieve effecten van fluctuerende wisselkoersen, aldus de onderneming met een beursnotering in Hong Kong. Wanneer de omzet in plaatselijke valuta wordt bekeken is deze het afgelopen jaar stabiel gebleven.

In Europa, waar Esprit 85 procent van de omzet realiseert, daalden de verkopen (-1,9 procent), in Amerika en Azië namen ze juist toe (respectievelijk +7,6 procent en +12 procent). De nettowinst daalde met 27 procent naar 4,7 miljard Hong Kong dollar (circa 400 miljoen euro).

De omzet van de retailtak steeg met twee procent (zonder invloed van wisselkoersen +10 procent), zowel door nieuwe winkels als door een stijging van de omzet per vierkante meter. De omzet van de groothandelstak daalde met 14,5 procent (zonder invloed van wisselkoersen -8 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!