Werktijdaanpassing Hans Textiel veroorzaakt ophef

Winkelketen Hans Textiel grijpt de huidige financiële crisis aan om werk- en openingstijden van winkels in te krimpen. Dat stelt FNV Bondgenoten na vragen, klachten en opmerkingen over de discountformule.

Veel winkels openen later en sluiten eerder om geld te besparen, waardoor personeel te weinig uren maakt, meldt de vakbond. De medewerkers worden overgeplaatst naar andere vestigingen of in sommige gevallen worden ongewenst minuren opgebouwd.

Algemeen directeur Hans van Heelsbergen van Hans Textiel bevestigt dat de openingstijden van winkels zijn aangepast, ‘maar dat heeft niets te maken met een crisis’. “We hebben bij een aantal winkels de openingsuren aangepast aan de omliggende winkels. Sommige van onze winkels gingen om negen uur open, terwijl de rest van het winkelcentrum pas om half 10 open ging. Dan is het toch heel logisch dat wij ook later opengaan."

De aangepaste tijden zijn gevolg van een opfrisbeurt van het bedrijf, meent Van Heelsbergen. “Andere bedrijven doen dit al jaren. Het enige wat we hebben gedaan is gekeken naar dingen die overbodig en onnodig zijn, zoals dus die winkeltijden.”

Van Heelsbergen bevestigt dat er een aantal mensen is overgeplaatst naar andere filialen, ‘maar daar is duidelijk overleg over geweest met de werknemers’. “Dat sommige niet blij zijn en boos naar de FNV stappen, vind ik onzin.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!