Oud-directeur Famila gelooft niet in Nederlandse plannen

De komst van de Duitse hypermarktketen Famila naar Nederland heeft weinig kans van slagen. Dat stelt oud-directeur Hans Hof in een reactie op een bericht van RetailNews over dergelijke plannen.

De keten zou binnen tweeënhalf jaar een eerste vestiging in Nederland willen openen, maar volgens Hof is het verwerven van geschikte locaties erg lastig. “In juli 2007 raakte ik in contact met Wim Eilering over het weer in de markt zetten van Famila. Na september 2007 is daar geen vervolg op gekomen. Wel hoorde ik uit de markt dat het verwerven van locaties een moeizame aangelegenheid bleek. Anno september 2009 is dat nog steeds het geval en ik vraag me af of het ooit wat gaat worden. Aan de succesvereisten van een hypermarkt (hypermarché naar het model van Carrefour) kan immers in Nederland op een uitzondering na niet worden voldaan”, zo reageert Hof.

In de periode 1971-1982 was Famila Nederland onderdeel van Schuitema NV. De hypermarktketen in ons land was geen lang leven beschoren, ‘want er werd met enkele uitzonderingen niet voldaan aan de succesvoorwaarden’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!