Minder water uit fles of pak gedronken

Er is vorig jaar minder water uit fles of pak gedronken dan het jaar ervoor. Daarmee komt er een eind aan de opmars die verpakt water de afgelopen jaren doormaakte in Nederland. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) die zondag zijn gepubliceerd.

Het afgelopen jaar werd gemiddeld per persoon 21,5 liter water uit fles of pak gedronken, een jaar eerder was dat nog 21,9 liter. Vijf jaar geleden was het maar 18,8 liter, daarna zette de stijgende lijn in.

Nederlanders zijn notoire hervullers van een ooit aangeschaft waterflesje. Dat heeft alles te maken met de relatief hoge kwaliteit van het Nederlandse kraanwater.

In 2008 werd iets meer frisdrank gedronken dan het jaar ervoor, dat is toe te schrijven aan de slechte zomer van 2007 toen er aanmerkelijk minder fris werd gedronken. Per hoofd van de bevolking ging er vorig jaar 98,5 liter frisdrank doorheen, tegen 96,7 liter een jaar eerder. Cola is nog steeds de meest favoriete frisdrank met een aandeel van 62 procent.

Lees ook: Nederlander minder verzot op melk

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!