Europese Commissie dreigt met verkoopverbod iPhone

De Europese Commissie onderzoekt of de recente ontploffingen van iPhones het gevolg zijn van ontwerpfouten van Apple. Wanneer dit het geval is, dreigt een verkoopverbod, meldt Nu.nl dinsdag.

De Bulgaarse Eurocommissaris Meglena Kuneva sprak maandag dreigende woorden: "Ik heb Apples toestemming niet nodig om producten van de markt te halen. Als producten gevaarlijk zijn, kondigen we een terughaalactie af."

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontploffingen. "We hebben laboratoria gevraagd te kijken of er een probleem is met de telefoon, met de batterijen of dat er sprake is van misbruik van het apparaat."

Kuneva vertelde verder klachten te hebben ontvangen uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. In één geval vloog een meisje in brand nadat een iPhone vlak voor haar ontplofte.

"We moeten honderd procent zekerheid hebben van een lidstaat dat deze apparaten gevaarlijk zijn", sprak Kuneva. "Als ik van Franse autoriteiten informatie ontvang dat ze gevaarlijk zijn, dan zal ik handelen in het belang van consumenten."

De laatste tijd duiken er steeds meer verhalen over ontploffende iPhones op in de media. De Europese Commissie gaf als reactie op deze berichten in augustus al aan meer details te willen over mogelijke oorzaken van Apple.

Apple reageerde hierop dat de ontploffingen 'geïsoleerde incidenten' zijn. De ontploffing zou het gevolg zijn van externe druk op het apparaat, bijvoorbeeld als gevolg van een val op de grond. Apple houdt de incidenten wel graag uit de media. Het bedrijf biedt zelfs zwijggeld aan gedupeerden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!