Vleeswijzer voor consument

Consumenten hadden voor in de supermarkt al de viswijzer, nu is er ook de vleeswijzer. De wijzer wordt vandaag gepresenteerd door actiegroep Varkens in Nood, zo meldt het Agrarische Dagblad. De wijzer past op een kaartje dat in de portemonnee past en geeft de klant per vleessoort informatie over de dier- en milieuvriendelijkheid ervan.

Biologisch rundergehakt scoort bijvoorbeeld goed qua diervriendelijkheid, maar slecht op het terrein van milieubelasting. Volgens een woordvoerder van Varkens in Nood stoten koeien veel broeikasgas uit en is er veel land nodig om de dieren op te laten grazen. Tegelijkertijd hebben ze een relatief goede kwaliteit van leven gehad.

Kip, aan de andere kant, scoort goed op het gebied van milieuvriendelijkheid, maar slecht op het gebied van diervriendelijkheid. De dieren hebben op een klein oppervlak geleefd en op die manier weinig schade aangericht aan het milieu. Maar de kwaliteit van hun leven was, volgens de normen van Varkens in Nood, niet erg goed.

De organisatie heeft ook nog een ranglijst samengesteld waarbij het gemiddelde is berekend van dier- en milieuvriendelijkheid van producten. Vleesvervangers scoren erg hoog op die lijst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!