'Volvo in Chinese handen'

Ford heeft bekend gemaakt dat er op dit moment alleen nog overlegd wordt met het Chinese Geely betreffende de overname van Volvo. Dit meldt z24 op haar website.

Hierdoor worden de speculaties steeds heftiger dat Zhejiang Geely Holding Group Co. de nieuwe eigenaar van Volvo zal worden.

Momenteel worden er gedetailleerde besprekingen gehouden waarmee een overname van de Zweedse autofabrikant dichterbij komt. De bescherming van het intellectueel eigendom van Ford zou al afgerond zijn.
"Geely heeft het potentieel om een verantwoorde eigenaar van Volvo te worden, en het bedrijf verder te helpen met behoud van de belangrijkste merkwaarden", liet Lewis Booth, financieel topman van Ford, in een verklaring optekenen.

Critici denken hier echter anders over. Zij laten zich tegenover de Amerikaanse pers negatief uit, omdat Volvo niet te scheiden zou zijn van Ford vanwege de technische verwevenheid van de twee fabrikanten. Omdat Ford als enige geen gecontroleerd faillissement is aangegaan is de verkoop van groot belang. Het bedrijf wil namelijk in 2011 weer in de groene cijfers terechtkomen. Het afstaan van Volvo zou hierin een grote rol spelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!