Verwarring rond HEMA-personeel

Zeker achthonderd medewerkers van warenhuisketen HEMA zullen deze week een andere functie krijgen of worden herplaatst. Dit meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Voor 82 personen komt hun baan te vervallen. HEMA zal deze personen begeleiden naar ander werk. FNV Bondgenoten is het niet eens met de in hun ogen ‘platte reorganisatie’. "Winkelpersoneel moet straks ook de wc gaan schoonmaken. Daar is veel weerstand tegen", aldus vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg.

HEMA-woordvoerder Judy op het Veld ontkent in de krant dat werknemers de keten moeten verlaten. Van administratieve krachten, magazijnmedewerkers en medewerkers met huishoudelijke taken in een filiaal vervalt de baan. "Dat werk is in uren heel erg afgenomen. Het rechtvaardigt niet meer dat er nog aparte functies voor zijn." Hierdoor krijgt het winkelpersoneel er taken bij. "Het is niet zo dat het afdelingshoofd of de verkoopchef gaat schoonmaken. Aanvulhulpen kunnen dat ook doen." Verkoopchefs worden assistent-filiaalleider in opleiding en eerste verkoop-medewerkers worden teamleiders in opleiding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!