'Consument bespaart niet op boodschappen'

Nederlanders besparen het minst graag op hun woning en de dagelijkse boodschappen als hun inkomen drastisch omlaag gaat. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Cardif waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt. De onderzoekers vroegen aan ruim duizend Nederlanders welke kostenposten ze het liefst behouden bij fors inkomensverlies.

Zeker negentig procent van de Nederlanders is niet van plan te snijden in de dagelijkse boodschappen als het inkomen naar beneden gaat. Ook is 85 procent bij halvering van het inkomen niet bereid kleiner te gaan wonen. Op de derde plaats komen verzekeringen; 55 procent van de ondervraagden is niet van plan zijn verzekeringen te herzien.

Op een opvallende vierde plaats komen huisdieren. Iets minder dan de helft (41 procent) peinst er niet over om zijn huisdier weg te doen. Verder blijken ook maar weinig Nederlanders in te willen leveren op hun kleding (39 procent) of op ontspanning (33 procent).

Een aantal kostenposten heeft duidelijk minder prioriteit. Zaken als luxe goederen (vier procent), cadeaus (vier procent) en uit eten gaan (zeven procent) willen de Nederlanders het minst graag behouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!