Free Record Shop en EXPO slaan handen ineen

EXPO maakt vandaag bekend een verregaande samenwerking aan te gaan met Free Record Shop Holding BV. Free Record Shop participeert voor vijftig procent in het aandelenkapitaal van EXPO, de winkelketen die zich heeft gespecialiseerd in cadeauartikelen en funshopping.

Deze samenwerking ondersteunt EXPO in haar groeiplannen voor de komende jaren om hondervijftig EXPO winkels in de Benelux te realiseren en geeft Free Record Shop de mogelijkheid haar winkelnetwerk te optimaliseren. Hierdoor kan de entertainmentketen de komende 3 à 5 jaar uitgroeien naar de “giftshop” van de Benelux. Daarbij zal de nadruk op home-entertainment producten liggen, aangevuld met diverse gifts en fun-artikelen. 

“Dit initiatief sluit naadloos aan bij de wensen van EXPO om de expansie van onze keten met een geschikte partner te kunnen versnellen. We kunnen samen nieuwe consumenten- en productmarkten aanboren en het fenomeen “giftshop” naar een hoger niveau tillen. Wij zijn enorm blij met onze nieuwe partner en enthousiast over de kansen voor onze franchisenemers”, aldus Geert Demey, founder en directeur van Expo. 

Hans Breukhoven, CEO Free Record Shop Holding vertelde Expo al jaren te volgen: "Ik ken Expo al ruim 10 jaar en heb de ontwikkeling van deze winkels altijd met veel interesse gevolgd. In onze eigen Free Record Shops merken wij telkens weer dat home-entertainment als cadeau wordt gekocht. Ons assortiment aangevuld met soortgelijke producten van Expo biedt daarmee een bijzonder uitgebreid aanbod van cadeauartikelen. Ik heb persoonlijk dan ook hoge verwachtingen van deze combinatie.” 

Hoewel beide winkelketens separaat naast elkaar blijven opereren, zullen dit jaar twee gecombineerde winkels worden geopend, waarvan 1 in Nederland en 1 in België. Met deze nieuwe winkels verwachten beide ketens in kleinere verzorgingsgebieden zowel mannelijke als vrouwelijke consumenten te mogen begroeten en “giftshops” op een eigentijdse wijze in te vullen.

“We zien door onze gezamenlijke brede retail expertise en schaalgrootte kansen op allerlei vlakken. Er ontstaan talloze interessante varianten waaruit EXPO vanuit haar hoofdkantoor in Breda voor haar franchise organisatie kan putten”, aldus Demey. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!