Markthal kampt met startproblemen

De bouw van de markthal in Rotterdam kampt met aanhoudende startproblemen. Dat meldt het Financieele Dagblad eerder deze week. Dit komt doordat er rechtszaken ophanden zijn tussen financiële partners Vesteda en Provast.

De oorzaak ligt in eerste instantie bij de terugtrekkende beweging die retailbelegger Unibail Rodamco eerder maakte. Zou de investeerder eerst de exploitatie van de marktvloer en de omliggende winkels en horeca voor zijn rekening nemen, nu is Unibail Rodamco louter nog verantwoordelijk voor de ruim achtduizend vierkante meter winkel- en horecaoppervlak.

De exploitatie van de marktkramen (ongeveer tweeduizend vierkante meter) is overgegaan naar Provast-dochter Markthal.

Deze transactie zetten collega-investeerder Vesteda aan het denken. Dit leidde tot het verbreken van de koopverplichting van de 102 huurappartementen. De rechter stelde de vastgoedbelegger in het ongelijk. De uitspraak van de rechter heeft Vesteda genoeg aanknopingspunten geboden om recent opnieuw het koopcontract eenzijdig op te zeggen. Projectontwikkelaar Provast stuurt daarom een dezer dagen een nieuwe dagvaarding voor een kort geding.

Toch ziet partner Hans Schröder van Provast de toekomst van de markthal, die in 2014 in Rotterdam moet verrijzen, rooskleurig tegemoet. Rotterdam heeft een flink tekort aan voedselwinkels, zo blijkt uit een recent verschenen marktrapport van VGSA Urban Development.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!