CBL teleurgesteld over stemming Winkeltijdenwet

Het CBL is teleurgesteld over de dinsdag gehouden stemming in de Tweede Kamer over de Winkeltijdenwet. Het wetsvoorstel is erop gericht het aantal koopzondagen terug te dringen door de criteria voor het zogenaamde toeristisch regime strenger te maken.

Het CBL is teleurgesteld dat de Kamer voor deze wet heeft gestemd. "De wijziging leidt tot beperking van het aantal koopzondagen, waardoor een groot aantal banen zal verdwijnen", aldus Miranda Boer, persvoorlichter van het CBL. 

"Wij als CBL vinden deze beslissing, zeker gezien het slechte economische tij, zeer onverstandig. Wanneer de toerismebepaling wordt geschrapt en de beslissing over het aantal koopzondagen aan de gemeenten wordt overgelaten, kan er juist werkgelegenheid geschapen worden. Bovendien willen veel consumenten op zondag boodschappen doen. Verruiming van de zondagsopenstelling levert alleen al in de supermarktbranche een potentieel van vijfduizend banen op."

Het CBL rekent erop dat de Eerste Kamer, die nu over het wetsvoorstel moet beslissen, meer oog heeft voor de banen die op de tocht staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!