Sterke stijging kopen en downloaden games

Het kopen en downloaden van games via officiële aanbieders groeit steeds harder. Dit blijkt uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2009 door TNS NIPO/Newzoo. 

Inmiddels heeft vijftien procent van alle Nederlandse consolegebruikers al eens een game gekocht en gedownload via de online verbinding van hun console. Dit is het begin van een trend die over is komen waaien uit de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten koopt en download veertig procent van de consolegebruikers games via hun console. In Nederland doen vooral gebruikers van de PlayStation3 (38 procent) online aankopen via hun console. Voor de Nintendo Wii ligt dit percentage op twintig procent en voor de XBOX360 op achttien procent.

Elf procent van de Nederlanders speelt wel eens een game op hun mobiele telefoon. 24 Procent hiervan downloadt games. Het enorme bereik van online game portals, gebruikt door 37 procent van de Nederlandse bevolking, is met name te danken aan het feit dat een groot deel van de spelletjes gratis zijn. Toch besteedt dertien procent van de spelers geld op deze websites door credits te kopen of premium games te downloaden. In de VS ligt dit percentage zelfs op dertig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!