Parkeerbedrijven verdeeld over digitaal parkeren

Landelijk digitaal parkeren gaat niet overal tot lagere kosten leiden. Dit melden parkeerbedrijven die deze dienst straks gaan aanbieden. Met name in gemeentes met lage parkeertarieven bestaat de kans dat parkeren duurder wordt, zo meldt het Financieele Dagblad

Twintig gemeenten kondigden afgelopen week een proef met landelijk digitaal parkeren aan. Hiervan krijgt Utrecht op 1 april de primeur. Mensen die daar parkeren melden per gsm wanneer zij aankomen en wanneer zij vertrekken. In een landelijke database wordt dan opgeslagen waar de auto staat en of de automobilist heeft betaald. Dit systeem moet parkeercontroles voor gemeenten gemakkelijker maken.

Marius Koerselman, directeur van Park-Line, zegt het project met gemengde gevoelens te volgen. “Zakelijk kan ik nog niet overzien wat de gevolgen voor ons zijn. Als burger zie ik alleen maar nadelen. Er komt een database die de burger vast een hoop geld kost, de kans op boetes wordt veel groter en als ze wil kan de overheid straks achterhalen waar je parkeert.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!