Boekverkopers: vaste prijs voor boeken

Boekverkopers mogen hun waar niet verkopen tegen een lagere prijs dan wettelijk is vastgesteld. De Koninklijke Boekverkopersbond (KBb), de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Bruna gaan gezamenlijk de strijd tegen de overtreders aan.

Ze eisten vrijdag in een kort geding voor de rechtbank in Amsterdam dat concurrent Edumedia zich aan de wet houdt. Edumedia biedt via internet onder de naam Boekenconcurrent boeken aan tegen een lagere dan de vastgestelde prijs.

“Er is een wet op de vaste boekenprijs. Daar moet iedereen die boeken verkoopt zich aan houden. Ook de kortingen die boekenclubs bieden zijn in de wet geregeld”, aldus directeur Ari Doeser van de KBb.

Volgens advocaat Maarten Sanders van Edumedia is zijn cliënt een buitenlands bedrijf dat in Curaçao is gevestigd, waarvoor de wetsbepaling niet geldt. Sanders vindt het niet meer van deze tijd dat er vaste boekenprijzen zijn.

“Dat is misschien om de kleine boekwinkeltjes te beschermen, maar het is verouderd nu iedereen via internet boeken kan bestellen. De consument wordt er alleen maar beter van.” Sanders meent dat de kwestie thuishoort bij het Commissariaat voor de Media.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!