Samsung beste elektronicamerk

Samsung is verkozen tot beste merk op het gebied van consumentenelektronica, games en home entertainment. Tijdens het evenement Home Multimedia Entertainment 2009 (HME2009) kreeg het elektronicamerk De Telegraaf Digitaal HME Award uitgereikt, zo schreef de ochtendkrant zaterdag..

Liefst een op de vijf bezoekers van www.telegraaf.nl/digitaal stemde op Samsung, net voor concurrent Apple.. Ook bekende elektronicamerken als Sony, Philips, Acer, Nintendo en LG kwamen in de top-10. Google en Bol.com werden eveneens veel genoemd.

Opvallend is dat relatief jonge merken als Samsung, Acer, Google, bol.com en LG sterke posities innemen. Samsung en LG waren eind jaren 70 al wel op de Nederlandse markt, maar hun kwaliteit was destijds op zijn zachtst gezegd voor verbetering vatbaar. Door een sterke productontwikkeling en enorme marketing hebben beide Koreaanse merken de Japanse concurrentie naar het tweede plan verwezen.

Samsung is wereldwijd marktleider op het gebied van tv's en na Nokia de grootste verkoper van mobiele telefoons. Ook bij de camera's en laptops zijn de groeicijfers indrukwekkend. Apple is het meest aansprekende merk op het gebied van computers en mediaspelers. Naar verwachting gaan de iPod en iPhone de komende decembermaand weer als warme broodjes over de toonbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!