M&S terug naar Nederland

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer opent mogelijk weer winkels in Nederland. Dat heeft toekomstig topman Marc Bolland gezegd in een interview met FEM Business. Een comeback zou passen binnen de hernieuwde internationale ambities van het concern.

Een terugkeer naar Nederland ‘is niet uit te sluiten’, laat Bolland weten. “We zullen alle buitenlandse markten bekijken. Maar zoiets zal zeker niet gebeuren op basis van emotionele redenen, omdat ik een Nederlander ben.”

Marks & Spencer moest rond de eeuwwisseling zijn internationale ambities terugschroeven, waardoor het mes werd gezet in het aantal Nederlandse vestigingen. In 2001 trok de retailer zich helemaal terug uit Nederland, met het sluiten van de filialen in Amsterdam en Den Haag.

Bolland start volgend jaar aan zijn klus bij M&S en is daarmee verantwoordelijk voor zeshonderd winkels in Groot-Brittannië, een jaaromzet van ruim negen miljard pond en 75 duizend werknemers. De afgelopen drie jaar gaf hij succesvol leiding aan de Britse supermarktketen Morrisons.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!