Jumbo wil alleen diervriendelijk varkensvlees

Supermarktketen Jumbo wil binnen 2,5 jaar al haar varkensvlees aan het Jumbo Bewust kenmerk laten voldoen. Het vlees, wat momenteel beperkt verkrijgbaar is, blijkt een groot succes.

"Het gaat ons niet snel genoeg. Het is vlees van goede smaak. We zouden het volop in onze winkelslagerijen willen leggen, maar dat lukt op dit moment gewoon niet", aldus Corrie Meijer, medewerkster van de super. Zij deed deze uitspraak tijdens een bijeenkomst in Raalte. Daar werden de resultaten gepresenteerd van een wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van varkens in zogenoemde Comfortclass-stallen.

Uit dit onderzoek, in opdracht van LTO en Dierenbescherming, blijkt dat het welzijn van varkens omhoog gaat naarmate ze in hun stal meer ruimte hebben, meer vreetplaatsen hebben en gelegenheid hebben om te wroeten.

Volgens Meijer gaat het in de toekomst, na integratie van de Super de Boer-winkels om 200 ton vlees per week. Jumbo is één van de weinige supermarkten die nog werkt met een winkelslager. Paul Jansen van Vion stelt dat zijn bedrijf in principe in staat is aan deze marktvraag te voldoen.

Het concept voor het diervriendelijk geproduceerde varkensvlees is in de markt gezet door varkenshouder Raymond Cobben. Het vlees heeft ook het Milieukeur-keurmerk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!