Slagers willen verbod kiloknaller

De Vereniging van Keurslagers (VvK) en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) willen een verbod op kiloknallers. Voorzitters van beide organisaties, Ruud Bakker (VvK) en Ad Bergwerff (KNS) namen allebei deel aan een hoorzitting van de Tweede Kamer Commissie over prijsontwikkeling in de voedingssectoren.

Beiden voorzitters gaven aan dat slagers zich grote zorgen maken over de prijsontwikkeling van vlees. Vooral het stunten met de prijzen leidt tot grote zorg. 

"Natuurlijk is het zo dat er in Nederland een vrije markteconomie is waarin normaliter de prijs tot stand komt door het spel van vraag en aanbod. De vraag is echter of deze normale marktwerking voor de prijsontwikkeling van vlees in het algemeen en varkensvlees in het bijzonder nog wel werkt zoals beoogd", menen Bergwerff en Bakker.

"Aan de supermarktkant zijn grote inkooporganisaties ontstaan die veel macht uitoefenen bij de inkoop van vlees. Hierdoor is het kennelijk mogelijk vlees aan te bieden voor prijzen die niet alleen onder het inkoopniveau voor de gemiddelde slager ligt maar ook beneden de kostprijs is van ons mooie product."

Momenteel wordt vlees al langere periodes aangeboden tegen extreem lage prijzen. Dit leidt er toe dat de consument het beeld krijgt dat dergelijke prijzen normaal zijn voor het product. Hiermee dreigt vlees een wegwerpartikel te worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!