Gall & Gall: capuchonverbod mag niet

Gall & Gall heeft een filiaalhouder in Den Helder op het matje geroepen. De man maakte via een pamflet duidelijk dat zijn winkel verboden terrein is voor mensen die een capuchon dragen of een zonnebril op hebben. Dat schrijft het Noord-Hollands Dagblad.

De winkelier, John Dreijer, wilde wat doen tegen winkeldieven, die wekelijks voor honderden euro’s aan drank meegrissen. “Ik heb twee camera’s. Als ik bij een vermoeden van winkeldiefstal de beelden terugkeek en aan de politie liet zien, waren de verdachten op geen enkele wijze herkenbaar, doordat ze een capuchon of zonnebril droegen”, zegt Dreijer in het Noord-Hollands Dagblad.

De maatregel van Draaijer had succes. Klanten die zich niet aan de regels hielden werden verzocht de winkel te verlaten. Werd daar geen gehoor aan gegeven, dan werd de politie ingeschakeld op grond van huisvredebreuk. Het aantal diefstallen nam zo drastisch af. Ook de politie in Den Helder was tevreden. Niettemin eiste het hoofdkantoor van Gall & Gall dat Dreijer het pamflet verwijderde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!