‘Huidig kabinet moet niet beslissen over koopzondag’

Het demissionaire kabinet moet afstand nemen van het wetsvoorstel waarin beperkingen worden gesteld aan de koopzondag. Dat stelt voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk.

Heemskerk zei woensdag tijdens een campagnedag het verstandig te vinden als het onderwerp controversieel wordt verklaard. Dat betekent dat het demissionaire kabinet het thema niet meer behandelt.

De beperking van de koopzondagen was vooral een paradepaardje van de ChristenUnie, stelt Heemskerk. Dat de PvdA het initiatief steunde binnen de coalitie had te maken met 'loyaliteit'.

De plannen voor inperking, die op 1 januari 2011 moeten ingaan, leidt tot veel onduidelijkheid bij ondernemers, meent Heemskerk. In deze moeilijke economische tijden moet je hun dat besparen, stelt hij. Zondag riep de organisatie Detailhandel Nederland de Tweede Kamer al op het wetsvoorstel niet te bespreken.

Tweede Kamerlid voor de VVD, Ton Elias noemt de nieuwe opstelling van de PvdA ongeloofwaardig en slecht voor het aanzien van de politiek.''In januari waren ze voor beperking van het aantal koopzondagen en in februari, net voor de verkiezingen, tegen. Dat is echt gedraai.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!