Best Buy wil groeien binnen Europa

De Amerikaanse elektronicaretailer Best Buy wil flink uitbreiden binnen Europa. Dat laat de Britse krant Guardian weten. Best Buy is van plan de komende twee seizoenen vier winkels te openen in Groot-Brittannië. Voor de herfst staat een vijfde filiaal gepland in Zuid-Londen.

Vanuit Groot-Brittannië, waar Best Buy inmiddels 21 procent van de elektronicamarkt in handen heeft, wil de retailer zich verder door Europa gaan verspreiden.

Met persoonlijk advies richting de klant wil de retailer zich onderscheiden van de concurrentie. Best Buy belooft zijn klanten hulp aan te bieden bij het overzetten van documenten en contacten vanaf oude toestellen naar nieuwe aankopen. Er wordt daarin geen onderscheid gemaakt tussen producten die bij de retailer zelf zijn aangeschaft of toestellen die ergens anders zijn gekocht.

John Browett, directeur van concurrent DSG International, gaf eerder deze maand al aan dat ook zij grote plannen hebben binnen Europa. Aan het eind van dit jaar zou DSG 33 megastores hebben geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!