Guerillastore 'Mood over West' tegen winkelleegstand

Nederland is met guerillastore ‘Mood over West’ een nieuw winkelconcept rijker. Dat meldt Textilia op haar site. Het mini-warenhuis herbergt shop-in-shops van verschillende A-merken, die het concept voornamelijk gebruiken als showroom. De winkel zal zich een half jaar vestigen op de Overtoom in Amsterdam om daarna te vertrekken naar een nieuwe locatie.

Het industriële interieur van de winkel, ontworpen door Studio MFD, is gemaakt van karton en kan gemakkelijk worden ‘opgerold’, om vervolgens ergens anders weer  te worden neergezet. Ook heeft de winkel een groot podium waar met regelmaat artiesten zullen optreden.

Initiatiefnemer Edo van den Hoed hoopt met de guerillastore de leegstand van winkelpanden in Nederland tegen te gaan. “We brengen leegstaande panden tot leven en zorgen voor veel publiciteit. Normaalgesproken kijk je tegen een winkelruit aan die dicht is geplakt met te huur-borden. Je hebt geen idee wat voor ruimte er achter zit. Niet echt aantrekkelijk voor potentiële huurders”, aldus Van den Hoed. " De bedoeling is dat de tijdelijke winkel de ruimte 'opwarmt' en plaats maakt voor een permanente huurder.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!