Steeds meer winkels open met Koninginnedag

Veel supermarkten gaan gewoon open op Koninginnedag, al bestaat er een kleine kans dat de klant toch voor een gesloten deur komt te staan.

Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn wettelijk gezien normale winkeldagen. Hierop zouden winkels van zes uur 's morgens tot tien uur 's avonds open mogen zijn. "De laatste jaren zien we steeds meer dat de winkels op Koninginnedag de deuren openhouden'', aldus een woordvoerder van Detailhandel Nederland.

Een woordvoerster van Albert Heijn liet weten dat bijna alle filialen van deze supermarktketen gewoon open gaan, al verschilt dit van plaats tot plaats.

Winkels kunnen op voorspraak van de gemeente hun deuren dicht houden in verband met festiviteiten, maar het kan ook zijn dat in bijvoorbeeld kleinere plaatsen winkels eerder sluiten dan in grote steden. Het wordt consumenten dan ook aangeraden om bij twijfel de websites van de winkeliers te bekijken of goed te letten op de openingstijden, die vermeld staan op deuren of ruiten van winkels.

Voor Hemelvaartsdag gelden dezelfde regels als dat van de koopzondag. Ook hier kan de situatie van gemeente tot gemeente kan verschillen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!